Home Lifestyle Hoe herken je “TOXIC” mensen?

Hoe herken je “TOXIC” mensen?

0


Hoe weet je wanneer iemand niet meer goed voor je is? Oftewel, dat je een toxische vriendschap of mensen om je heen hebt? Om antwoord daarop te geven, heb ik het volgende geschreven.

Hoe kun je toxic mensen herkennen?

Het antwoord begint met een hele simpele vraag:
Brengt degene meer positiviteit of meer negativiteit in mijn leven?

Sommige mensen tonen onvoorwaardelijke support; ze steunen je, stimuleren je om te groeien naar wie je werkelijk bent, helpen je om je potentieel te leven. Ze zijn er voor je als je je down voelt en het even niet meer weet. Deze personen kunnen zelf ook af en toe een dipje hebben en jouw steun nodig hebben, maar on the long run, brengen ze positiviteit in je leven.

Aan de andere kant, zijn er mensen die een negatieve invloed op onze mentale gezondheid hebben.  Ze geven je een onbehagelijk gevoel of slurpen je energie. Misschien zelfs zonder dat ze het door hebben. Dit zijn de ‘toxische’ mensen, die je beter kunt verwijderen uit je leven, want jij bent zoveel meer waard dan dat.

Je trekt aan wat jij uitstraalt

Als jij continu negatief over jezelf denkt en negatief naar jezelf en het leven kijkt, is de kans groter dat je ook meer negatieve mensen in je leven aantrekt. Het begint daarom altijd met jezelf. Als je dat kunt ervaren en voelen, dan zul je makkelijker de toxic mensen in je leven herkennen en uiteindelijk deze mensen loslaten, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe, positieve mensen in je leven die je wel supporten en versterken.

Waar je beter afscheid van kunt nemen.

1. De eenzijdige moeite

Ben jij altijd degene die interactie zoekt of die het initiatief moet nemen? Hoor je niks van de ander als jij niets laat horen?
Een ieder heeft of kan het wel eens druk hebben, maar als jij echt belangrijk bent voor de ander, dan zullen ze van zich laten horen.

2. De energie slurper

Je krijgt altijd een vervelend en doodmoe gevoel als je bij de persoon bent. Misschien komt het door hun negativiteit. Soms kun je niet exact je vinger erop leggen, maar het is gewoon zo.  Het kan soms een bad-day zijn geweest, maar dan is er niks aan de hand, maar als dit gevoel chronisch is, dan is het tijd om dan naar jezelf te luisteren. Je intuïtie liegt nooit.

3. De altijd negatieve persoon

Degene klaagt, zeurt, denkt negatief. Altijd en elke dag. Daar trekt die jou continu in mee. Wat je ook zegt of probeert om degene de positieve kanten van het leven te laten zien, degene niet bereid is om een positieve verandering te maken. Praat hierover maar als dit niet werkt, let go… Als jij een positievere vibe aan het ontwikkelen bent, is het heel lastig continu die negativiteit om je heen te hebben.

4. De nemer

Je hebt het gevoel dat de persoon altijd neemt, en zelden iets geeft. Jij moet altijd naar de verhalen luisteren, uren lang. Maar zodra jij jouw verhaal wilt delen, moet die ineens weg, of zit degene continu op de mobiel te kijken. Het leven is geven en nemen.

5. De slechte invloed

Vaak gaat dit om mensen, waarin we ‘peer-pressure’ ervaren. De druk om gedrag over te nemen om erbij te horen en dit gedrag is niet altijd positief en dit brengt je niet veel goed in je leven.

6. De oppervlakkige mensen

Aan de buitenkant lijkt het leuk. Jullie hebben altijd fantastisch gesprekken; gezellig, maar echte diepgang ervaar je niet. Je kunt bepaalde kwetsbare delen van jezelf niet laten zien bij de ander, omdat de ander het niet zal begrijpen of het zeker zal afkeuren.

Net als in een relatie, zou je met de mensen om je heen, jezelf moeten zijn, met imperfecties en al je kwetsbaarheid. Het vergt energie maar je moet vooraf al kunnen inschatten dat dit soort mensen er niet voor je zullen zijn als het een keer even wat minder gaat. Mensen die het met elkaar menen delen ook hun imperfecties en downs met elkaar. Ze steunen elkaar.

7. De jaloerse type

Ineens doet ie kort tegen je als je iets leuks met degene deelt. Erger nog; degene haalt je onbewust naar beneden. Zegt dit wat over jou? Nee, dit zegt meer over de persoon; dat die waarschijnlijk jaloers is op jouw leven of op jouw geluk. Als je dit ervaart, praat er dan over. Deel dat je het gevoel krijgt dat ie niet blij voor je is en wat het met je doet. Als degene het met je meent zal die altijd blij voor je zijn als je geluk ervaart.

8. De roddelaar

Ja, de persoon is poeslief in je gezicht. Maar als je er niet bent, maakt degene je zwart. Dit is gewoon fake en lower dan low. Je kunt het direct stop zetten en geen tijd aan verspillen. Iemand die het met je meent zal je nooit achter jouw rug om neerhalen. Je kunt dingen met anderen bespreken, maar altijd vanuit een positieve intentie, nooit om iemand zwart te maken om je zelf beter te voelen. Je gaat door dik en dun als je het met iemand meent.

Laat los…

Op het moment dat je de toxische mensen herkent, praat er dan met die persoon over. Leg uit wat het met je doet en wat je wel zou willen. Zie je geen verandering? Dan is het tijd om voor jezelf te kiezen en nee te zeggen tegen dingen die niet meer goed voor je zijn. Jij bent enkel liefdevolle mensen om je heen waard, vergeet dat nooit!

De bovenstaande punten kunnen je helpen om de toxic mensen te herkennen. Ik zal vast wel een aantal vergeten zijn. Die kun je hieronder in een comment delen met me delen.

Ik ben benieuwd of jij ook weleens mee te maken hebt gehad met toxic mensen en hoe je om bent gegaan ze.

Groetjes,
Ja9

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mobiele versie afsluiten