vrijdag 29 september 2023

In een dip

Iedereen zit weleens iets minder goed in zijn vel.

Begin dan sowieso met deze 3 stappen

Stap 1: Mindmap alles van je af

Begin met het creëren van ruimte in je hoofd. Het is niet de bedoeling dat je diep gaat graven in je psyche naar de mogelijke oorzaken van je dip. Pak een vel papier, en schrijf gewoon op welke zaken je op dit moment bezighouden.

Door deze zaken van je af te schrijven voel je je niet alleen direct opgelucht, je krijgt ook een goed inzicht in je leven op dit moment. Je ziet eenvoudig welke zaken jou op dit moment emotioneel belasten, en welke dingen je zou kunnen aanpakken.

Toch is het aanpakken van je problemen niet nodig om je beter te voelen. Om jezelf nu uit je dip te slepen is het voldoende om je problemen van je af te schrijven. Hierdoor krijg je meer denkruimte en kun je de zaken beter relativeren. Door ze op te schrijven krijg je meer duidelijkheid, en dat is vaak alles wat je nodig hebt om je beter te voelen.

Stap 2: Ga een uurtje sporten

Sporten halveert de kans op depressie. Daar komt bovenop dat sporten helpt bij een sneller herstel van psychische stoornissen.

Wie in een dip zit moet sporten. Niet alleen omdat de wetenschappers dat zeggen, maar ook omdat het gewoon ontzettend lekker is. Zodra je een uurtje hebt gesport voel je je moe en ontspannen tegelijk. Je hebt veel stress en problemen van je afgeschud en je voelt je fit en gezond.

Sporten is een praktische manier om je psyche even het zwijgen op te leggen. Het enige probleem is dat je jezelf waarschijnlijk echt moet pushen om in beweging te komen. Want je zit in een dip, dan heb je geen behoefte aan hardlopen.

Als je je echt beter wilt voelen dan is een uurtje sporten echt één van de beste manieren om dit snel te bereiken. Het vereist geen ingewikkeld denkwerk, je hoeft alleen maar te bewegen.

Stap 3: Neem afstand van je leven

Meditatie werkt beter dan medicatie. De kunst van accepteren is bewust zijn en afstand nemen en heeft een helende werking op lichaam en geest.

De dip die je nu ervaart heeft waarschijnlijk te maken met zaken in het dagelijks leven. Het gaat over externe zaken, dingen waar je mee te maken hebt maar die in essentie helemaal los van jou staan.

Jij bent niet je probleem en je bent niet de dingen waar je je mee bezig houdt. Jij bent wie je van binnen bent. En hoewel dat niet altijd zo voelt, ben je altijd vrij.

Door contact te maken met je innerlijke kun je de externe wereld leren loslaten. Van binnen kun je geluk en rust ervaren wanneer je dat wilt. In de externe wereld zijn geluk en rust soms aanwezig, maar vaak ook draait het om stress en onrust.

Ga ontspannen zitten of liggen in een rustige kamer, adem diep in en uit, en voel hoe je je bij iedere uitademing meer ontspant. Blijf je concentreren op je ademhaling.


Meer tips om je beter in je vel te komen:
1. Zorg goed voor jezelf, want in een dipje grijp je waarschijnlijk sneller naar een zak chips en chocolaatje.
2. Ruim op.
3. Zorg voor rust.
4. Ga naar buiten.
5. Maak plezier
6. Probeer iets nieuws.
7. Luister naar je lichaam.

Ook ik zit weleens in een dip but i go to nature to be soothed and healed, and to have my senses put in order.
No one said life would be easy and it surely didn’t came with instructions.

You do you and heal.

Love,
Ja9 ❤️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Must Read