vrijdag 29 september 2023

Mijn ervaring met het AstraZeneca Covid vaccin

Na een beetje gegoogled te hebben heb ik uiteindelijk besloten mij te registreren en vervolgens ook te laten vaccineren, maar alvorens ik mijn ervaring met jullie deel zal ik inhoudelijk eerst even vertellen hoe het in elkaar zit.

Hoe werken vaccins in het algemeen?
Het afweersysteem in ons lichaam beschermt ons tegen allerlei ziekten. Onder andere tegen infectieziekten die door een virus of bacterie worden veroorzaakt. Veel infectieziekten kun je maar een keer krijgen. Of je wordt de tweede keer minder ziek. Dit komt doordat je afweersysteem onthoudt door welk virus of bacterie je eerder ziek bent geworden en afweerstoffen gaat maken als je er later weer mee besmet wordt.   

Bij vaccinatie wordt gebruik gemaakt van dat geheugen van het afweersysteem. Door het toedienen van een vaccin wordt een besmetting met een virus of bacterie in je lichaam nagebootst. Maar zonder dat je er ziek van wordt. Het afweersysteem gaat wel antistoffen maken en onthoudt waardoor je ‘ besmet’ raakte. Hierdoor ben je beschermd als je later met het echte virus of de bacterie in contact komt.

Toediening van het AstraZeneca-vaccin
Het AstraZeneca-vaccin wordt in de vorm van 2 injecties toegediend en wel in je bovenarm. Na de eerste injectie ga je na ongeveer 10 weken terug voor je 2e.
Na toediening blijf je minimaal 15 minuten voor observatie.

Hoe je het COVID-19-vaccin krijgt
Je kunt online registreren via BOG.
je wordt vervolgens gebeld voor een afspraak, maar de voorkeur gaan naar mensen die 40 jaar of ouder zijn, frontline medewerkers en mensen die een hoog risico lopen op coronavirus.

Mijn ervaring:
Je voelt dat een naald in je arm is gegaan, maar in mijn geval was dat alles op dat moment. Ik heb tot nog toe mijn eerste prik gehad en moet over 10 weken terug voor mijn 2e. Na mijn eerste prik ben ik terug gegaan naar kantoor en heb mijn werkzaamheden normaal kunnen hervatten en vervolgens nog in een training gezeten tot een uur of zeven in de vooravond. De bijwerkingen kwamen pas later op de avond. Ik kreeg als eerst pijn in mijn nek en stekende pijnen in mijn benen, maar wist dat het de bijwerkingen moet zijn geweest want kort daarna kreeg ik koude rillingen dat niet meer uit te houden was en al heel snel had ik te kampen met een hoge koorts. Ik kreeg gemengde gevoelens. Had het heel erg koud maar tegelijkertijd een lichaamstemperatuur van 40 graden. Na koude compressen gezet te hebben op mijn lichaam daalde het binnen een mum van tijd naar 38,5 graden (rond 3u s’ochtends) en om 6:30 uur had ik een normale lichaamstemperatuur van 36,5 graden. De volgende ochtend heb ik alleen nog lichaamspijnen overgehouden.

Ik mag toegeven dat het best meeviel.
Vandaag, zaterdag 27 maart 2021, 3e dag na toediening van mijn eerste prikje and i’m still alive en voel me toppie!
Laat je niet bang krijgen door anderen. Elk lichaam reageert anders na het nemen van een vaccin.
Ik heb van alles een beetje mogen ervareen maar mijn partner heeft daarentegen alleen wat lichaamspijnen als bijwerkingen gekregen.

Ik hoop dat ik met mijn ervaring, een beetje licht in de tunnel heb gebracht.
Mocht je toch nog met vragen zitten waar ik antwoord op zou kunnen geven, let me know.
Dat mag in een opmerking of kun je mij gewoon een berichtje toesturen.

Liefst,
Ja9
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Must Read